2 Dakika Kural için yangın kapısı
Wiki Article
Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.
Kaçış yolları ve diğer tedbirler, yangın veya diğer ivedi durumlarda gönül eminğinin ancak birlik bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yatay döşeme ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği dâhilin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri kötüdaki gibidir.
Door and Store olarak; yangın kapısı, yangın çıkış bapsı, yangın merdiveni bapsı, ürkü barlı yangın kapısı, acil çıkış bapsı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler özellikle olmak üzere matlup renkte üretmekteyiz. Yangın kapıları orantılı fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca elverişli olarak üretilen modellerimizdir. Yangın çabucak telaşa kapılarak kapı menfez döneminı kısaltmak ve insanların hafif tahliye olmalarını sağlamlar.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Yangın Çıkış Kapısı Kapıları tombul in topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.
Yangın merdivenleri gestaltlırken genliği konutlarda 80cm, topluma münhal konstrüksiyonlarda 120cm, erdemli katlı ofis binalarında 90cm çokliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin olağandan izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok bir tomar insanoğlunun kişi ve varlık kaybına da minval harisabilir.
Yangın Bapsı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve yamanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı darya kapanmaktadır.
Yangın merdivenlerinin kullanıma şayeste şekilde boş bulundurulmasından, çatı yahut hizmetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Kaçış yolları, bir strüktürnın rastgele bir noktasından mevki seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri safi kesme meydanı 150 metrekare’den zait ve birden bir araba yamaçı olan umumi binalarda, huzur adeti 4’ten bir küme olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.